0x (ZRX)

Vad är 0x

0x (uttalas ZERO-EX) är ett protokoll med öppen källkod som tillhandahåller funktioner för handel av ERC20 tokens på Ethereum blockkedjan. 0x tillåter tredje-parts utvecklare att enkelt använda 0x protokollet för att bygga applikationer, till exempel handelsplatser, utbytesplatser eller integration av ERC20 handel för andra applikationer.

En viktig del av 0x är 0x.js – ett mycket bra och robust bibliotek av JavaScript funktioner för att interagera med protokollet. 0x.js är för 0x vad web3.js är för Ethereum.

Länkar

Så köper du 0x

handelsplatser

Lär dig mer om 0x

0x protokollets logotyp.Ethereums blockkedja är ett öppet och nästintill gränslöst finansiellt system som representerar ett brett utbud av tillgångar, till exempel tokens. I framtiden spås fler och fler tillgångar att bedriva sin verksamhet på denna blockkedja.

I 0x-protokollet transporteras handeln bort från Ethereums huvud kedja, vilket reducerar kostnaderna (gas) och lyfter denna stress från blockkedjan. Reläer inom 0x hjälper till vid sändningsorders och samlar en avgift varje gång de underlättar handel. Det är enkelt att bygga på och implementera.

0x protokeollets off-chain funktionalitet, illustrerad.

En illustration som visar hur 0x protokollet kan hantera transaktioner utanför den huvudsakliga Ethereum blockkedjan.

0x dApps

0x-protokollet är ett utmärkt byggblock för dApps (decentraliserade applikationer) som kräver funktionalitet inom handel av valutor eller tokens. Den största fördelen som vi ser det är att det är så extremt enkelt för utvecklare att sätta igång med 0x för att implementera smarta kontrakt och handel redan idag. 0x har öppen källkod, är relativt enkelt att lära sig och är fullt utbyggbart. Många utvecklare och dApps använder 0x och 0x.js redan idag och vi tror på en fortsatt spridning och snabb utveckling.

Det finns bra resurser till att lära sig skriva med biblioteket 0x.js. Är du intresserad eller bara nyfiken hur det går till så rekommenderar vi att du dyker ner i dokumentationen direkt.

Om 0x & decentraliserade handelsplatser

Centraliserade handelsplatser för kryptovlauta är de vanligaste som vi har idag, och drivs av en enda enhet. Till dessa handelsplatser hör de som vi rekommenderar här på Alt-Coin Guiden för tillfället: GDAX, Binance med flera. Seriösa decentraliserade handelspålatser är dock på ingång och utvecklas för att lösa frågan om säkerhet och då framförallt sårbarhet för stölder. Användare av centraliserade handelsplatser måste sätta in sina likvida medel direkt till handelsplatsen på en centraliserad plats, till exempel DGAX, vilket faktiskt är ett rätt riskabelt sätt att hantera dina pengar på. Det hela hänger ju självklart på den centraliserade handelsplatsens underliggande säkerhet. Användare av decentraliserade handelsplatser har till motsats av detta full kontroll över sina likvida medel. Nackdelen med decentraliserade handelsplatser är dock att de är relativt långsamma mot sina centraliserade motparter.

Förbättrade decentraliserade handelsplatser

Eftersom decentraliserade utbyten är säkrare än centraliserade så har 0x-projektet valt att hålla sin utveckling närmare dem. 0x har upptäckt ett antal problem med decentraliserad handel som den ser ut idag: de är dyra, långsamma, flyktiga och kan inte alltid synkroniseras. 0x har därför fokuserat sin utveckling till att tackla dessa problem genom att utveckla ett standardprotokoll som kan tillämpas på alla order från blockkedjan. Med 0x går orderna direkt tillbaka ut på blockkedjan, och på så sätt lyckades man påskynda hela processen och eliminera några av de onödiga transaktionsavgifterna.

Fördelar med 0x

Förlustlös handel

Byggd på Ethereums distribuerade nätverk utan en entraliserad punkt och med noll nertid, är tanken att varje 0x hanterad transaktion är atomiskt opartisk och helt utan motpartsrisk.

Delad likviditet

Genom att dela ett standardiserat API så kan reläer enkelt aggregera likviditetspooler, vilket skapar goda effekter på nätverket kring likviditet i takt med att fler reläer kommer online.

Öppen källkod

0x är öppen källkod, tillståndslös och gratis att använda. Handla direkt till en känd motpart eller betala en några ZRX-tokens för att komma åt deras likviditetspool.

Stabilitet

Nya ekonomiska konstruktioner så som stabila kryptovalutor kräver effektiva, likvida marknader för att lyckas. 0x kommer att underlätta de underliggande ekonomiska mekanismerna som tillåter dessa valutor att förbli stabila oavsett deras framtid.

Applikationer av 0x

Decentraliserade lån

Effektiv utlåning kräver likvida marknader där investerare kan köpa och sälja lån. 0x möjliggör ett ekosystem för långivare att självorganisera och effektivt bestämma marknadspriser för alla utestående lån.

Predikationsmarknader

Prediktionsmarknader är marknader där aktörer kan spekulera på utfallet i olika händelser. Man kan se det som en sorts handels-betting.

Decentraliserade prediktionsmarknadsplattformer genererar idag tokens som representerar en ekonomisk betydelse i resultaten av verkliga händelser. 0x tillåter handeln att omedelbart omsätta dessa genererade tokens.

Decentraliserad styrning

Decentraliserade organisationer använder tokens för att representera ägande och styra sin styrningslogik. 0x tillåter decentraliserade organisationer att smidigt och säkert hantera ägandet för startkapital.

Fondförvaltning

Decentraliserad fondförvaltning begränsar idag fondförvaltare att investera i förhandsbestämda tillgångsklasser. Inbäddning av 0x i fondförvaltningens smarta kontrakt gör det möjligt för dem att omedelbart öppna upp dessa onödigt strikta begränsningar.

0x forum

Comments (No)

Leave a Reply