Basic Attention Token (BAT)

Vad är BAT?

Basic Attention Token (BAT) är en ERC20 token på Ethereum nätverket som är gjord för applikationer inom digital marknadsföring. BAT har möjligheten att koppla samman annonsörer med publicister utan mellanhänder, decentraliserat, säkert och effektivt på Ethereums nätverk och blockkedja.

Basic Attention Token har en mycket nära koppling till populära browsern Brave där den har inbyggda smarta funktioner med Ethereums smarta kontrakt. Vi tycker dock att kopplingen till brave är övervärderad och medias prat om denna koppling överskuggar ofta BATs egentliga styrka. Möjligheten att erbjuda annonsörer ett sätt att placera annonser och betala för annonsplatser hos publicister helt utan mellanhänder är inte direkt kopplad till browsern Brave, utan kan implemeteras och implementeras redan utanför Brave.

Ja, Brave är en viktig del av BATs första iteration som vi är inne i nu. Ja, Brave är nära kopplad till BAT och en viktig del av dess framtid. Men Brave är inte den ensamma browsern eller plattform där BAT används och kommer att användas. Vi ser en enorm potential hos BAT som inte alls är knuten till just Brave. Potentialen att på riktigt utmana dagens giganter inom digital marknadsföring – Google och Facebook – ligger i BATs framtid, något som vi personligen tycker är extremt spännande.

Länkar

Så köper du BAT

Handelsplatser

Lär dig mer om BAT

Digital marknadsföring

En illustration av Basic Attention Token.Basic Attention Token förbättrar effektiviteten av digital marknadsföring genom att ha skapat denna nya token (BAT) som är anpassad för att utbytas mellan publicister (utgivate), annonsörer och användare. BAT kan användas för betaling av ett brett spektrum annonsplatser och annonseringstjänster, med hjälp av Ethereums blockkedja. Det unika med detta är att man kan plocka bort mellanhänder och koppla samman utgivare och annonsörer direkt med varandra. Som vanligt med ERC20 så är säkerheten mycket god och hela tjänsten decentraliserad.

Annonseringplattform

Basic Attention Token har redan en fungerande, decentraliserad annonseringsplattform öppen för alla. Här kan du annonsera och sälja annonsplatser. Betalning och handel sker direkt med BAT i plattformen. Plattformen är mycket snabb och vi har surfat runt på den, men inte hunnit testa att annonsera själva än. Vad vi förstår från de som använder plattformen är att priserna för annonsplatser är betydligt lägre än existerande populära centraliserade plattformar så som Google DoubleClick, men att utbudet är något mindre.

BAT & Brave

BAT är en token för en ny blockchainbaserad digital reklamplattform. Brave är en webbläsare (broswer). Brave är integritetsfokuserad, säker och mycket snabb modern webbläsare som blockerar annonser som standard. Brave driver för närvarande ett experimentellt, anonymt och helt automatiserat mikrobetalningssystem för användning som heter Brave Payments.

Användare har valet om huruvida de får se annonser eller inte. När användarna väljer att se annonser på plattformen så matchas dessa till deras intressen och inställningar. Användare får även som incitament betalning i BAT tokens för att de tittar på annonser och kan använda dem på olika sätt, som ett bonussystem. Utgivare får betalning i BAT tokens för visningar av annonser. Användaren är ´genom hela processen anonym för alla parter.

Plånbok

BAT är en ERC20-token och kan lagras i ERC20-kompatibla plånböcker. Det går därmed bra att lagra BAT på en vanlig hårdvaruplånbok som Ledger Nano S eller på en mjukvaruplånbok som MyEtherWallet.

Basic Attention Token forum

Comments (No)

Leave a Reply