ICON (ICX)

Vad är ICON?

ICON (ICX) är en token för ICON projektet som bygger ett decentraliserat nätverk för bland annat betalningslösningar. Nätverket har möjligheten att koppla samman banker, institutioner, företag och privatpersoner och öppnar upp dessa kanaler för smarta kontrakt, betalningslösningar och mycket mer. ICON har potentialen att leverera blockchain teknik, lösningar och smarta kontrakt direkt in i människors vardag redan idag.


Länkar

Så köper du ICON

Handelsplatser

Lär dig mer om ICON

Nätverk

ICONs nätverk erbjuder ett enkelt insteg till smarta kontrakt och blockchain teknologi till institutioner. ICON pratar ofta om att koppla samman banker, värdepapper, försäkringar, sjukhus, universitet och mycket mer. ICONs decentraliserade applikationer (DAPP), samt deras unika lösning Blockchain ID och framförallt smarta kontrakt kan komma att gynna nuvarande och framtida samhällen inom en nära framtid.

Blockchain ID

Blockchain ID är en lösning från ICON som utfärdas via smarta kontrakt och kan användas för verifiering i alla samhällen. I grund och botten fungerar Blockchain ID som en decentraliserad ersättning till det vi svenskar känner till som BankID, en personlig identifikation. Tanken är att du till exempel ska kunna öppna ditt nästa bankkonto på några sekunder via detta ID/smarta kontrakt. Eller till exempel så skulle du kunna ta del av studentrabatter utan att visa ett fysiskt student-ID.

ICON Blockchain ID kan även användas av institutioner och företag till exempel genom utfärdande av en finansiell värdepappersgemenskap. ICX kan utfärdas av sjukhus och sedan användas för betalning och utbyte i alla andra samhällen. ICX Blockchain ID och även användas för ID-verifiering i alla andra samhällen, existerande och nya.

Decentralisering

ICON föreslår en decentraliserad värld som består av fria samhällen. ICON är ett decentraliserat nätverk där samhällen med olika styrningsstrukturer kan ansluta och interagera. ICON låter alla ansluta sig till ICON-nätverket genom att skapa en ny DAPP med oberoende styrning.

ICON Wallet

ICON har en egen plånbok som heter ICON Wallet. ICON Wallet kan överföra, lösa och byta valuta i realtid via decentraliserade handelsplatser, DEX. Den kan som redan nämnts användas i vår vardag med våra existerande banker, värdepapper, försäkringar, universitet och så vidare.

Skalbarhet

ICON är fullt kompatibel med traditionella blockkedjor, så som Ethereum, och även med andra blockchain-nätverk från tredje part som är har kopplingar till det traditionella icke blockchain samhället. ICON kopplar samman krypto-världen och den det traditionella samhället för att öppna och inspirera nya affärsmöjligheter och anslutning.

ICON decentraliserat samhälle.

Bilden är en grov illustration från ICON teamet hur decentraliserad teknologi kan koppla samman vårt existerande samhälle och dess institutioner.

Användbarhet

ICON tar blockchain-tekniken direkt in i våra vardagsliv, och vill göra det mycket snabbt. Här pratar vi inte om någon dröm som ligger många år fram i tiden, utan om riktiga applikationer som existerar redan idag, och en tanke om många fler allt inom ramen av ett fåtal år. Teamet bakom ICON har byggt upp verkliga applikationer för riktiga samhällen. Dessutom planerar ICON teamet att dra nytta av DAVinCI, en AI lösning som de själva utvecklat och som redan är betrodd hos några av världens största finansinstitut.

Videon nedan kommer från ICONs officiella kanal på youtube och förklarar grunderna i ICON projektets koncept.

ICON forum

Comments (No)

Leave a Reply