Ormeus Coin (ORME)

Vad är Ormeus Coin?

Ormeus Coin (ORME) är en ERC20 kompatibel kryptovaluta som är modellerad på Bitcoin och byggd delvis på Ethereum. Kryptovalutan är backad av företaget Ormeus Global och stöds delvis av deras egna brytnings-tillgångar. Ormeus Global uppger att de besitter brytningshårdvara till ett värde av $250 miljoner.

Med sin hårdvara och miningutrustning bryter Ormeus Global inte bara ORME utan även bland andra BTC, LTC, DASH och ETH, med en möjlighet att byta eller utöka till fler blockkedjor genom artificiell styrning. Intäkter från brytningen ska tydligen vara kryptografiskt knutna till Ormeus Reserve Vault (ORV) genom smarta kontrakt på Ethereums blockkedja.

Vi vet inte riktigt vad vi ska tycka om Ormeus Coin. De är backade av vad som verkar vara ett en seriös satsning av ett stort bolag, men samtidigt så är det något osm inte riktigt sitter rätt. Tanken att backa upp sin egna valuta och blockkedja med egen brytning, sätter själva tanken av decentralisering på spel av ren definition. Vi förstår att man vill garantera framtida brytningstillgången för valutan, men till vilket pris?

En investering i ORME kanske bör ses som en ren investering i Ormeus Global och deras brytningsindustri, snarare än en investering i en blockkedja med god teknologi och någon sorts framtid.


Länkar

Så köper du Ormeus Coin

Handelsplatser

Lär dig mer om Ormeus Coin

Ormeus Global äger för närvarande ett stort antal Bitcoin, Litecoin och Dash brytningsriggar som producerar nästan 8 miljoner USD per månad i bryutningsvärde, från sin start i februari 2018. Detta ska tydligen bekräftas genom en öppenhet och delning av smarta kontrakt som visar på innehavet. Något som vi fortfarande inte granskat tyvärr.

Ormeus säger vidare att 40% av all kryptovaluta som genereras av brytnings-hårdvaran kommer att återinvesteras i ytterligare hårdvara. De har gått ut med ett mål på brytning för 511 miljoner USD per månad före första kvartalet 2019. En extremt optimistisk prognos enligt oss.

Optimerad brytning med AI

Brytningsprocessen ska vidare optimeras med en anpassad och mycket specifik artificiell intelligens (AI). AIn ska optimerar brytningsaktiviteten för Ormeus genom att hela tiden välja de mest lönsamma kryptovalutorna för brytning genom konstant A/B testning. Stämmer detta och kan de skapa en bra algoritm för AIn så kan det innebära stora framsteg för PoW där intäkterna går direkt till Ormeus Global.

Råd inför investering

Vi varken avråder eller råder till investering i Ormeus Global. Om vi ska vara ärliga så förstår vi oss faktiskt inte riktigt på teknologin, och ännu mindre kan vi säga om företaget är äkta eller inte. Vi lämnar det upp till var och en att läsa på så grundligt man bara kan innan man funderar på en seriös investering i ORME.

Videopresentation från Ormeus Global

Ormeus Coin forum

Comments (2)

  1. Venny Löfgren jan 12, 2018
    • Altcoin Guiden jan 12, 2018

Leave a Reply