Vad är Walton?

Walton (WTC) är ett projekt för decentraliserade metoder och tjänster inom vad man döpt till Value Internet of Things (VIoT). VIoT kombinerar decentraliserad teknologi för IoT med traditionell RFID som anslutningsmetod. Walton projektet är döpt efter Charlie Walton, uppfinnaren och grundaren av RFID teknologi.

Waltonchain är den huvudsakliga blockkedjan för Walton plattformen som använder Proof of Stake and Trust för konsensus. Noderna på blockkedjan agerar som en sorts RFID läsare för IoT enheterna på plattformen.

Waltoncoin är en ERC20 kompatibel token som har symbolen WTC. WTC används på Waltonchain som batalningsmedel, för cirkulation och även för att betala för skapandet av nya smarta kontrakt på blockkedjan.


Länkar

Så köper du Walton

Handelsplatser

Lär dig mer om Walton

White Paper

Ett långt whitepaper som går djupt in i teknologier som RFID, PoST, IoT och hur decentralisering appliceras samt påverkar dessa. Vi rekommenderar läsningen till alla som är intresserade av dessa typer av teknologier. Dock så upprepar sig detta whitepaper något och är inte välstrukturerat. Detaljer vi står ut med när vi bjuds på läsning och intelligenta diskussioner inom decentraliserade teknologier som detta whitepaper bjuder på.

VIoT

Value Internet of Things är ett nytt koncept som Walton projektet själva har introducerat. Den föreslagna tanken är att använda blockkedjan till IoT somtidigt man anslututer enheterna till nätverket via RFID. Med RFID taggar kan man enkelt och till en mycket låg kostnad ge en digital identitet till ett verkligt objekt.

Du kanske känner igen RFID-tagar som de små kretsarna som sitter påklistrade på många konsumentprodukter som klistermärken. RFID används flitigt inom många industrier för att identifiera, säkra och spåra produkter. Inom blockkedjan Waltonchain används både RFID-taggar och RFID-läsare. RFID-taggen är enhet som ska anslutas till kedjan och RFID-läsaren är en nod på kedjan. Walton-programvaran består av Waltonchains mjukvarusystem, Walton-protokollet och Walton token (WTC).

Waltonchain

Waltonchain är namnet på Waltons huvudsakliga blockkedja, vad man kallar för moderkedjan. Walton inkorporerar dock även delkedjor som agerar på IoT arkitekturen, hanterar nodernas arbete och kopplar samman enheter på en klassisk IoT struktur.

Waltons ekosystem består av moderkedjan Waltonchain, delkedjor och Walton token som används för betalning och omsättning (Waltoncoin). Waltonchain startade som de flesta blockkedjor med ett ursprungligt block, Walton Genesis Block och ger ett antal funktioner, inklusive transaktionshantering, subchain hantering, smarta kontrakt, alias och tillgångskontroll.

PoST

Waltonchain använder sig av en Proof of Stake and Trust (PoST) konsensusmekanism, som kan ses som en vidareutveckling av PoS. Walton beskriver i sitt whitepaper sitt förslag till PoST: ett avancerat och rätt imponerande ryktes-system som kan betygsätta varje nod historiskt efter individuell prestation. Resultatet är en PoS med justerbar hävstång för varje nod. Walton syftar på så sätt att välja ut de mest ärliga och effektiva noderna i systemet, i första hand för att förbättra säkerheten.

RFID + IoT

Kombinationen att använda RFID för att identifiera och driva enheter på ett IoT nätverk är ingenting nytt. Däremot är det en brilliant kombination och lösning som fortfarande är underrepresenterad idag reella applikationer. Det brillianta är att RFID kapar kostnaderna till nära inpå noll för att göra varje enhet nåbar och ”smart”.

En RFID tagg kan kosta så lite som ett par öre per tagg, i stark kontrast till vad en smart enhet normalt kan kosta att tillverka. Detta ger enormt utslag på nätverket som innehåller många, möjligtvis miljontals enheter. Dessutom så utökar RFID flexibiliteten och räckvidden av vilka enheter som man kan ansluta till nätverket.

Föreställ dig att man plötsligt kan ansluta vilken ”dum” enhet som helst till ett decentraliserat IoT nätverk för spårning och styrning genom att helt enkelt klistra på en liten RFID tagg och enkelt registrera den på nätverket. Sedan kan man med Waltonchain styra dess användning genom säkra och decentraliserade smarta kontrakt.

Vår åsikt

Walton introducerar oss till ett imponerande koncept och storslaget projekt. Att kombinera IoT med RFID är inget nytt påfund i sig, men giftemålet av de två teknologierna blir fulländad med introduktionen av decentraliserad teknologi och blockkedjan.

Även om detta projekt är helt unikt i sitt slag med avancerad PoST teknologi och smart användning av RFID så ifrågasätter vi praktiken av det. Bara för att en idé är invecklad och intelligent så betyder det inte i sig att industrin kommer adoptera den. Walton har ett hästjobb framför sig att sälja in denna teknologi till industrin. Industrier som är tungt investerade i RFID idag så som läkemedelsindustrin och militären kan ha svårt att ta steget över till decentralisering.

Vi ser Walton som en mycket intressant och spännande teknologi och en lukrativ investeringsmöjlighet, eftersom Walton fortfarande har en relativt låg marketcap.

Walton forum

Kategorier:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *