Dogecoin (DOGE)

Vad är Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) är en kryptovaluta som mer eller mindre föds ur ett skämt. Doge är från början en populär meme som frodats på sociala plattformar så som 9gag, om en gullig hund av den intelligenta rasen Shiba Inus. Dogecoin har adopterat denna meme-hund som sin maskot och använder den genialiskt som en central del av sin branding.

Trots att kryptovalutan startats ur något sorts skämtsamt och lättvindigt perspektiv så har man lyckats dra till sig en enorm uppmärksamhet och många investerare. Inte bara det, teamet som utvecklad Dogecoin har använt dessa investeringar på ett mer eller mindre intelligent sätt och fortsatt den tekniska utvecklingen av kryptovalutan och blockkedjan.

Idag är Dogecoin en renodlad kryptovaluta i den bemärkelse att den främst är designad för att hantera decentraliserade transaktioner. Dogecoin plattformen kan användas för värdetransaktioner av kryptovalutan DOGE för decentraliserat säkra och snabba betalningar.

Många investerare ser Dogecoin som en intressant högriskinvestering, där tekniken, själva blockkedjan och produkten Dogecoin tar ett baksäte till spekulationen av volatiliteten hos DOGE, som blir det centrala.


Länkar

Så köper du Dogecoin

Handelsplatser

Lär dig mer om Dogecoin

Dogecoin är en rolig, ny och snabbt växande form av digital valuta.

Det Dogecoin teamet lyckats mycket bra med är just sin branding och marknadsföring. Man marknadsför kryptovalutan som ett roligt och enkelt insteg för de som är nya till decentraliserad teknologi och krypto-transaktioner. Med sin gulliga Shiba hund så lockar man till sig många nya användare och fascinerar investerare med det faktum att man kan lyckas inom kryptovärlden på detta skämtsamma sätt.

Dogecoin används med en branschtypisk krypto-plånbok via webbläsaren eller på datorn/mobiltelefonen. Man kan handla på ett fåtal handelsplatser och göra transaktioner av DOGE till och från andra användare.

Tipping

En populära implementation av Dogecoin är så kallad ”tipping” på forum och sociala medier där man enkelt kan ge bort små summor av DOGE till andra användare som publicerar bra innehåll. Man kan se det som en sorts dricks (eng. ”tips” – därav ”tipping”) till den som skapat innehåll som man uppskattar.

Tipping är normalt en inbyggd och lättillgänglig funktion för användarna av den sociala plattformen eller forumet. Ett välimplementerat exempel är SoDogeTip på den den populära forum-plattformen reddit som levererar funktionalitet för användarna att dricksa varandra med DOGE genom en mycket enkel kortkod.

Följande kommentar skickar 10 DOGE coins från din plånbok till den användares plånbok som skrivit inlägget eller kommentaren som du svarar på.

+/u/sodogetip 10 doge

Video

En kort videointroduktion till Dogecoin för de som är nya till kryptovärlden.
Källa: dogecoin.com

Dogecoin forum

Comments (No)

Leave a Reply