Zilliqa (ZIL)

Vad är Zilliqa?

Zilliqa (uttalas ”Silica”) är en tredje generations blockkedja som fokuserar mycket tydligt på att leverera en användbar implementation av sharding för att hantera problematiken med skalning på dagens blockkedjor.

Zilliqa är långt ifrån färdigutvecklad som plattform och blockkedja. Man lovar extremt bra skalbarhet och smarta, innovativa lösningar inom tredje generationens gränser. I Zilliqas tekniska Whitepaper visar man upp exempel på experiment där man på ett imponerande sätt bevisar Zillikas potential till dessa påståenden.


Länkar

Så köper du Zilliqa

Handelsplatser

Lär dig mer om Zilliqa

Namnet Zilliqa kommer från englelska ordet Silica, alltså kisel. Teamet anspelar på att deras blockkedja ska på något sätt bli en oundbärlig byggsten för teknologi, ungefär som kisel är för vår hårdvara idag.

Whitepaper

Zilliqa whitepaper går igenom en stort antal punkter angående Zilliqa projektet: nyckelfunktionerna, visionen om en skalbar blockkedja som kan hantera ett enormt antal transaktioner myccket snabbt, om vilka teamet är, projektets roadmap (sv. tidsplan) osv. Zilliqa ger oss även ett till whitepaper som är fokuserat helt på de tekniska delarna och som visar upp imponerande exempel och dokumenterade tester av Zilliqas funktionalitet.

Vår åsikt

… den 17 Februari 2018

Idén med Zilliqa är sund, och deras lösning för en skalbar blockkedja är god. Zilliqa har även visat upp ett antal imponerande experiment där man demonstrerar en mycket snabb och skalbar decentraliserad teknologi. Det ska bli intressant att se om de kan laverera en färdig plattform som lever upp till denna hype.

Zilliqa keynote

Följande är en videoupptagning av Zilliqas keynote från November 2017 där Zilliqa teamer för första gången presenterade sitt projekt för världen.

Zilliqa forum

Comments (No)

Leave a Reply